Tämä aihe kiinnostaa varmaan monia , niitä  jotka eivät välitä suuresta pakkelikerroksesta naamassaan vaan haluavat saada peittävyyttä pienellä vaivalla ja parilla tuotteella .

Mineraalimeikkejä löytyy synteettisiä ja luonnon mukaisia , minä olen käyttänyt jälkimmäisiä , näitä kahta verrattaessa pitää muistaa että luonnonmineraali meikit ovat suurin osa 100% ainoastaan oikeita mineraaleja kun taas synteettiset toverinsa eivät . Tämä artikkeli keskittyy luononmukaisten mineraalipuuterien  esittelyyn ja kahden itse kokeilemani minerraalipuuterin arvosteluun =)

Mitä mineraalimeikit sitten ovat  ? ne ovat hyvin hienojakoisista luononmineraaleista elikkä värillisistä jauheista valmistettuja puuterimaisia meikkituoteita . Mineraalimeikeille ei ole olemassa sertifikointia, joten käytännössä mitä tahansa mineraaleja sisältävää tuotetta voidaan markkinoida mineraalimeikkinä. Puhtaimmillaan mineraalimeikit rinnastetaan luonnonkosmetiikkaan, eivätkä ne siten sisällä keinotekoisia säilöntäaineita, väriaineita tai hajusteita. Niissä ei myöskään ole sidos- tai täyteaineita kuten talkkia, maissitärkkelystä tai nailonia. Mineraalimeikin sanotaan olevan meikki joka ei tuki ihohuokosia, aiheuta epäpuhtauksia,antaa ihonhengittää . Itse uskon että mistään kosmetiikkasta ei voi sanoa etteikö se voisi aiheuttaa ongelmia joillekin , itselle sopivat tuoteet löytyvät vain omaan ihoon kokeilemalla, ihon pitää myös antaa tottua tuoteeseen eikä haukkua tuotetta heti kun se ei anna haluttua lopputulosta , joskus käyttötapa voi olla väärä ,yksi virhe mikä tehdään mineraalimeikin kanssa on se ettei ihoa kosteuteta ennen meikin laittoa , mineraalissa ei ole mitään kosteuttavaa joten iho alkaa tuottaa rasvaa joka puskee ihosta läpi eikä meikki ole enää siistiä nähnytkään. Toinen virhe on ihon huono puhdistus , moni ei puhdista ihoaan kunnolla meikistä joka aiheuttaa epäpuhtauksia ja finnejä , vaikka mineraalimeikki tuntuu kevyeltä ja sitä laitetaan todella vähän on sen kunnollinen puhdistus iholta yhtä tärkeää kuin muunkin meikin .

Suomessa on myynnissä nykyisin ihan hyvä valikoima mineraalimeikkejä  niistä ehkä  tunnetuimmat ovat  lily lolo  ja suomalainen flow  , nämä merkit   ovat 100% aitoja minerraalimeikkejä molemmista saa tilattua näyte pusseja tai purkkeja merkkien omilta sivuilta  .Muita merkkejä ovat  mm JANE IREDALE , BARE MINERALS , IDUN, BAREFACED BEAUTY

flow  maksaa noin 19e  purkinkoko 8g   Aineosat: mica, titaanidioksidi, rautaoksidit ja sinkkioksidi

flow omilla sivuilla sanotaan että meikki antaa 15 aurinkosuojan , luonnollisesti tuotetta ei ole testattu eläinkokein eikä se sisällä mitää ylimääräistä .  Sävy valikoima on hyvä siitä löytyy varmasti oikea sävy kaikille sävyjä on 8.

Itse pidän paljon flown mineraalista , se on peittävä mutta hiukan liian kiiltävän lopputuloksen antava, väri mahdollisuuksia on monta ja olen lötänyt niistä kesä ja talvi värin ja tietysti  se on kotimainen =)

Lily lolon mineraalimeikkipuuteri maksaa noin 22e  purkkikoko 10g  sävyjä on 18  todella laaja valikoima tämä on ehdoton plussa =) . Lily lolon puuteri on peittävää mutta sitä voi herkästi annostella liikaa , iholla se on ihanan kevyen tuntuista . Flown puuteriin verratuna lily lolo kuivattaa aina mun ihoa vaikka mitä tekisi , aiheuttaa myös näppyjä  en tiedä miksi.  Lily lolon mineraalipuuteri on kokeilemisen arvoinen  suosittelen tilaamaan näyte purkkeja mistä on helppo valita mikä sävy sopii itselle .

INCI:

Mica – opalisoiva aine. Antaa tuotteelle hohtoa.
Zinc Oxide – suom. sinkkioksidi. Aurinkovoiteissakin käytetty UV-suoja, (UVA-säteitä vastaan). (Ei enää lueta EU:ssa viralliseksi aurinkosuoja-aineeksi, mutta muualla maailmassa luetaan edelleen)

Saattaa sisältää:

Titanium Dioxide – suom. titaanidioksidi. Elintarvikkeissakin käytetty lisäaine. Maaperänmineraali, joka ainesosana parantaa tuotteen levittyvyyttä, opalisoi ja paksuunnuttaa tuotetta, lisäksi UV-suoja (UVB-säteitä vastaan).
Iron Oxides (CI77491, CI77492, CI77499) – suom. rautadioksidi. Mineraalipigmenttejä.